НАСТАНИ

ЗИМСКИ ПИВСКИ САЛОН 2019

Зимскиот пивски салон е продолжение на Крафтинг пивски салон кој што се случуваше два пати во годината на различни локации (пролет и лето, пред се галериски простори како на пример Арт Кафе Кашмир, галеријата во Кинотека на Македонија, платото пред Куршумли Ан) во организација на порталот сакам пиво.мк портал за промоција на пивото и ширење на пивската култура во Македонија. Прочитај

СОФИЈА: BALKAN BEER BASH Е НАЈНОВИОТ И НАЈСЕРИОЗЕН ПИВСКИ НАСТАН ВО БУГАРИЈА ЗА 2020

Неодамна од нашите пријатели од Бугарија дознавме дека се подготвува првото издание на BALKAN BEER BASH во Софија, што е и прв посериозен настан или дводневен фестивал на крафт пива со тенденција да биде еден од најсилните во регионот. Прочитај

СЛОУ ФУД ВОДНО: ФЕСТИВАЛ НА БИОДИВЕРЗИТЕТ / 30 ГОДИНИ ОД ГЛОБАЛНИОТ СЛОУ ФУД МАНИФЕСТ

По повод 30 години од Манифестот на Слоу Фуд и основањето на меѓународната организација Слоу Фуд, Слоу Фуд Водно со поддршка на Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство организира “Фестивал на Биодиверзитет”.

Прочитај

BRUSSELS BEER CHALLENGE 2019: ЗА ПРВ ПАТ ПРЕСТИЖНО ПРИЗНАНИЕ НА ТРАПИСТ ПИВО

Вообичаено, Белгиските пива влегоа во ова натпреварување рамо до рамо со останатите пива од целиот свет, и се натпреваруваа под исти услови во кремот со пивата од САД, Италија, Германија, Франција, и други егзотични земји како Финска и Јапонија. 

Прочитај