Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Отворено: понеделник до петок од 12:00 до 20:00 часот
улица Максим Горки 25/4 1000 Скопје, Македонија
0 items - 0 ден 0

ПИВО И УМЕТНОСТ: РАЧНО ЦРТАНИ МАИЦИ, ДИЗАЈН СО ПИВСКИ МОТИВИ. САМО ВО ПИВСКИОТ САЛОН

Се повеќе луѓе прифаќаат производи кои што се рачно изработени кои имаат свој ексклузивитет, идентитет и приказна. Без разлика дали станува за занает, слика, пиво или вино можеби се во мала количина, но специфично е дека авторот на овие дела остава свој печат со раката, секоја дамка има своја приказна. Секоја маица се бои и црта…

НОВО НА ПАЗАРОТ: БЕЛГИСКА ЗАНАЕТЧИСКА ПИВАРА „BRASSERIE DE SILLY“ > ПИВАРА СО СТИЛ И СО ВКУС <

Во 19тиот век во областа Ханоу (Hainaut) во Белгија постоеа многу фарми на кои се одгледуваше јачмен и хмељ. Сили е мало село кое се наоѓа помеѓу градовите Ат, Енгиен и Соањи (Ath, Enghien, Soignies) триаголникот низ кој што минува малата река Сили, според која селото го добило името. Во селото постои семејна пиварница која што…

НОВИ ПИВА ВО АРТ КАФЕ КАШМИР ОД СРПСКАТА КРАФТ ПИВАРАТА „ДОГМА“

Како официјален увозник на српската крафт пивара Догма Арт кафе барот Кашмир, донесе нови вкусови на пива во нивниот локал. JUICE IT UP DDH DIPA – Лименка од 500 мл Го знаете она, кога ќе одите во некоја кафана па порачате некоја песна и најскапото јадење, кое ќе промени речиси се. Накратко, такво ќе ви биде…

НОВО НА ПАЗАРОТ: THE GARDEN BREWERY, ХРВАТСКА – ВИСТИНСКА ИНОВАТИВНА ПИВСКА ПРОГРАМА И КРАФТ ПИВО ВО ЛИМЕНКИ

Отпорот кон лименките сеуште е присутен кај нашиот пазар. Повеќето локали не ги прифаќаат лименките како опција за понуда во нивното богато пивско мени, поради нивните предрасуди кон лименките, без да знаат дека пивото во лименки е подолготрајно за разлика од стакото на пример, заштитено е од надворешните влијанија и температури, и секако повкусно. Се повеќето…

НОВО НА ПАЗАРОТ: Brewery: The Musketeers БЕЛГИЈА

The Musketeers Brewery е основана во 1999 година 4 ца инжинери и мајстори на пивото. За секој кој влегол во овој бизнис, пивото е хоби и пасија, па така и за нив, и одлучиле да ја крстат пиварата според делото на Александар Дима „Тројцата мускетари“ и покрај тоа што се четворица. Нивното прво пиво било направено…

НОВО НА ПАЗАРОТ Weihenstephan – НАЈСТАРАТА АКТИВНА ПИВАРА ОД ГЕРМАНИЈА

Во пиварството многу пиварници гордо на своите етикети ја истакнуваат годината на своето прво производство и горди се на таа традиција. Но, верувале или не во светот сеуште постојат пивари кои активно работат илјадници години. Една од тие со повремени прекини, но сега и со официјален увозник Premium Beers Macedonia, е повторно присутна на Македонскиот пазар…

НОВО НА ПАЗАРОТ: ПРОНАЈДЕТЕ ГО И ПРОБАЈТЕ ГО СВОЈОТ ПЕТТИ ЕЛЕМЕНТ – КРАФТ ПИВАРА 5 ЕЛЕМЕНТ, ХРВАТСКА

Ако постои град во Хрватска кој е вистински синоним за зборот „пиво“, тогаш тоа е градот Дарувар. Тамошната Даруварска пивара е најстара во Хрватска, и основана е во 1840 година, со парите од гроф Јанковиќ, не толку поради чешката заедница, колку поради потребата за освежување на сопственото население, за да преку овие речиси 180 години…

НОВО ПИВО ВО „БОТЕГА ДЕЛ ВИНО“ WEIHENSTEPHANER KELLERBIER

Специјализираната продавница за алкохол Ботега дел Вино, која што од минатата година влезе и во светот на пивото со увоз на неколку Германски и Чешки пивски брендови оваа година во време на здравствена и економска криза Weihenstephaner 1516 Kellerbier, од сеуште најстарата активна пивара во светот.

НОВ ПРОИЗВОД: PUNK IPA (BREW DOG) НАЈПРОДАВАНОТО КРАФТ ПИВО ВО БРИТАНИЈА И СКАНДИНАВИЈА И ВО МАКЕДОНИЈА

  Шкотските „панкерски“ пива денес се една од најбрзорастечките пивски компании во светот и со најбрз развој и заслужна за таканаречената револуција на занаетчискто односно крафт пиво.   Познати по многуте контраверзи и во војната со тоа кој ќе го произведе најсилното пиво во светот, ги надминаа сите граници во пиварството. И невозможното го направија…