Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Отворено: понеделник до петок од 12:00 до 20:00 часот
улица Максим Горки 25/4 1000 Скопје, Македонија
0 items - 0 ден 0

КАДЕ НА ПИВО: СКОПЈЕ „ГЛУВО КУЧЕ“

Соочени со сите овие вонредни околности и рестрикции поради пандемијата од КОВИД, во Скопје веќе неколку месеци постои ново место за љубителите на пивото. „Глуво Куче“ е новото собиралиште за вистинските пивољубители. Располага со најголем избор на пива во моментов во Скопје или околу стотина на број.и нешто на точење. Во секое време на точење…

ШТИП СЕ ВПИШУВА ВО МАПАТА НА ЗАНЕТЧИСКИ ПИВА СО ПИВАРАТА „СТАР КОНАК“

Имав слушнато уште од поодамна дека нешто се кува во градот под Исарот, но сеуште не знаев каде, кој, како и што. И ете по две годишна илегала на некој начин, момците од Стар Конак излегоа конечно во јавноста со проектот Крафт Пивара Стар Конак, прва во регионот а втора во Македонија од овој тип…

КАДЕ НА ПИВО: КАША БАР, СКОПЈЕ

Приказната вели дека секој е добредојден и секогаш добро пречекан. Убавата енергија не само што се раскажува, шири и дели, туку и осеќа.   Каша Бар е едно од таквите места кое што ја шири позитивната енергија, урбано регенерирање и запознавање на вкусови кои само Чичко ти знае како да ги подготви. Лоцирано е во…

КАДЕ НА ПИВО: ПАБ БЛУ (PUB BLUE), КАВАДАРЦИ

Шетајќи во секој град низ нашата држава се обидувам да пронајдам места кои што се истакнуваат од останатите токму поради нивниот пристап на пивото. Пабовите во Македонија станаа популарни некаде од почетокот на новиот милениум. Се сеќавам многу добро на отварањето на првиот Ирски Паб во центарот на Скопје, а подоцна речиси во секој град почнаа…

КАДЕ НА ПИВО: АНГЛИСКИ ПАБ „КОРНЕР“ – КРАТОВО

Англискиот паб “Corner” се наоѓа во непосредна близина на Хотел Кратис и истовремено е во најстрогиот центар на Кратово или на самиот агол на главната улица која води до самиот плоштад односно во Ајдучката чаршија. Овој по многу нешта уникатен објект ги спојува традицијата на старите Англиски пабови, со античкото минато на градот и архитектурата од…

КАДЕ НА ПИВО: WOODSTOCK CRAFT BEER AND ROCK BAR – СКОПЈЕ

Woodstock Craft Beer & Rock Bar е одлично место каде што може да се запознаете со богатата и разновидна чешка пивска сцена.Woodstock Craft Beer & Rock Bar е посветен на развивање на пивската и rock & roll култура во Македонија.   Ги немаше чешките пива долго време на македонскиот пивски пазар, за да одеднаш за само една…