Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Отворено: понеделник до петок од 12:00 до 20:00 часот
улица Максим Горки 25/4 1000 Скопје, Македонија
0 items - 0 ден 0

НА ПИВО СО: ДЕНИ ОМЕРАГИЌ, ЕСТРАДЕН УМЕТНИК ТОЕСТ МУЗИЧАР И ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ДОМАШНО ПИВО, ОД ХОБИ

  Здраво Дени, добредојде на Порталот Сакам пиво.мк. Како се чувствуваш денеска, расположен ли си за еден краток пивски разговор 😊 ? За пиво-муабет секогаш сум расположен. Особено со соговорник како тебе. Може ли да се претставиш на нашата публика кој е Дени. По професија си музичар кој е активен во неколку музички проекти. Накратко ако…

НА ПИВО СО: КАРЕЛ РОЕЛ ПИВАРА „БЕЛ ШТРК“ – БУГАРИЈА: КРЕАТИВНОСТА ОДИ РАКА ПОД РАКА СО ЗАНАЕТЧИСКОТО ПИВО

Во моментов Бугарија ја доживува вистинската крафт пивска револуција, ако го изземеме периодот на светската пандемија со коронавирусот, денес постојат неколку крафт пивари кои се добро етаблирани на пазарот, се организираат неколку настани не само во Софија, туку и низ цела Бугарија, специјализирани продавници за пиво (не само во Софија туку и низ цела Бугарија)…

НА ПИВО СО: LUC DE RAEDEMAEKER. ДИРЕКТОР НА „BRUSSELS BEER CHALLENGE“ И „THE BREWERS OF EUROPE FORUM“

­­ ИНТЕРВЈУ: Лук де Раедмекер ДИРЕКТОР НА THE BRUSSELS BEER CHALLENGE и THE BREWERS OF EUROPE FORUM. Ако треба да јадете и пиете, како и да е можете и да се забавувате. Ова е важно правило во животот кое што Лук го научил во неговиот дом. Роден и израснат во Брисел, во срцето на долината каде што…

ЗА ПОРТАЛОТ „ПОЛНА ЧАША“ МАРЈАН КОСТАДИНОВСКИ: „ПИВСКАТА КУЛТУРА ЈА ГРАДИМЕ СИТЕ ЗАЕДНО“

Превземено од порталот „Полна чаша“ на Пивара Скопје. Утре ќе се одржи долгоочекуваниот голем пивски настан – „Сакам пиво“ ден + „Крафтинг пивски салон“, пивска забава на отворено во еден ден. Учесник на овој настан ќе биде и Пивара Скопје со своите препознатливи пива, а оние што ќе дојдат ќе имаат можност да пробаат и различни…

НА ПИВО СО: ПРОФ ДР ДАНЕ БОШЕВ: „ПИВАРСТВОТО Е ЕДНА ОГРОМНА ИГРОТЕКА ВО КОЈА МАЈСТОРИТЕ ПИВАРИ ЗНААТ ДА СИ ИГРААТ“

Професор др Дане Бошев е редовен професор на катедрата за специјално полјоделство и специјализиран е во областа на технологија на производство и преработка на житни култури, и ги држи предметите за технологија на слад и технологија на пиво, при Факултетот за земјоделски науки и храна. На Крафтинг пивскиот салон ќе настапи под името „СТУДЕНТСКА ПИВАРА“…

НА ПИВО СО: МАРЈАН БАКРЕВСКИ (БИТОЛА) – СО ПИВО И КЛАРИНЕТ, НИЗ ЦЕЛ СВЕТ

Марјан Бакревски од Битола е професор по кларинет. Завршил на Универзитетот Моцартеум во Салзбург. Живее и работи во Битола, а освен со музиката го менаџира и поргалот ехрана.мк. Со Марјан, прв пат се запознавме на ланскиот прв собир на домашните производители на пиво во Битола во Задруга Артикултура, а исто така имавме и заеднички настап на Пазарот на фармери во Битола во организација на Слоу Фуд Битола. Со пиварство се занимава речиси две години чисто од љубов и хоби. на Крафтинг пивскиот салон ќе настапи со две негови пива Цитра пале але под името „домашна пиварница Бакревски“ или „Bakrevski Brewery“,

НА ПИВО СО: ДАРЕ ТРАЈКОВСКИ „ОЧЕКУВАЊАТА НИ СЕ ДОСТА ВИСОКИ, КОГА МОЖАТ СОСЕДИТЕ, МОЖЕМЕ И НИЕ ДА СЕ РАЗВИВАМЕ ВО ОВОЈ СЕКТОР“

Даре Трајковски дипломирал на Економски факултет во Скопје, Со пиварството почнал да се интересира при негова случајна околност при еден негов престој во САД, а се занимва од 2017 година. Веќе 2 години со неговиот другар Иван Додевски произведуваат и домашен сајдер, ферментирана јаболка (од преспанскиот регион) кој ќе имате прилика да го пробате за прв пат во Македонија на 22ри декември. За Сакам Пиво даде едно интересно интервју.

НА ПИВО СО: СЛОБОДАН ТЕМЕЛКОВ (ВЕЛЕС), „ЖЕЛБАТА ЗА УБАВО ПИВО Е КАКО ШЛАГ НА ТОРТА НА КРАЈОТ ОД ДЕНОТ“

Слободан Темелков (36 г. од Велес), е дипломиран правник, кој не работи по струката а вработен е во Макпетрол. Оженет е и татко е на две девојчиња. Со домашното пиварство се занимнава од 2017 година. На Крафтинг пивскиот салон ќе се претстави со три типа на пиво по негов сопствен рецепт и со делумно негови суровини,

НА ПИВО СО: ТРАЈЧЕ МИТРЕСКИ ВОВЕД ВО РОКЕНРОЛ ПИВАРСТВО „КУРАЈБЕР“ ОФИЦИЈАЛНОТО ПИВО НА ГРУПАТА „КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИ РАБОТНИЦИ“

Трајче Митрески, гитарист на групата Културно Уметнички Работници, страствен производител на домашно пиво, вино, ракија, туршија, зелка, конечно по долги убедувања и молења за Сакам пиво го даде долгочекуваното интрвју во кое што има што да каже. Здраво Трајче, денес е недела вариш ли нешто по дома? правеше ли ајвар оваа година?  Денес недела (или што би…