Skip to content Skip to footer

РЕГИОН: АЛБАНИЈА ПИВСКИ ФЕСТИВАЛ ВО КОРЧА

Korca Beer Fest е најголемиот и најкомерцијален фестивал во Албанија. се одржува оваа година од 18ти до 22ри Август.

ЗА 5 дена минатата година го посетиле 100 000 посетители,а овој голем број на посетители се должи на главните принципи на фестивалот: бесплатен влез, селектирана музичка програма, и широк спектар на странски и домашни брендови на пиво.

Пивскиот фестивал во Корча е основан во 2007 година, и за шест години од неговото постоење досега го посетиле над 500 000 посетители, Фестивалот ја доби наградата за туризам во 2010 година, и благодарение на тоа се етаблира како еден од најважните сегменти на туристичката понуда во овој регион, како и бренд кој што го промовира градот и зајакнува неговиот имиџ.Оваа година како главна ѕвезда се најавува Горан Бреговиќ со неговиот оркестар

генерални информации:

Country: Albania

Venue: Bus Terminal of Korca

Address: JQ9G+89P, Korce Korce,

Date: Wed, 18 Aug 2021 – Sun, 22 Aug 2021