Skip to content Skip to footer

Novopacká Černokněžnice

100 ден

На залиха

Категории , , Product ID: 11058

Опис

Novopacká Černokněžnice 12% 0.5l е уникатно лагер пиво кое што се прави во колаборација со пиварата  Nová Paka brewery и локалното школо за гастрономија заедно со студентите и професорите од катедрата за пиво. Во производството на ова пиво користена е сопствена вода од бунар од самата пивара, четири типа на слад, и два типа на хмељ. Резултатот е полутемно пиво со процент на алкохол од 4,5 %. Пивото се карактеризира со силна но многу пријатна горчина, прекрасна арома на хмељ и преубава црвена боја. Произведено е во средината на Октомври 2023 г ферментира 10 дена на отворен талог, а потоа полека одлежува до 4 недели во танкови за лагер пиво.

Производител: Nova Paka
земја на потекло: Чешка
алкохол: 4,5 %
волумен 500 мл