Skip to content Skip to footer

BROUCZECH KRYŠTOF

100 ден

На залиха

Категории , , Product ID: 11071

Опис

Недалеку од Нова Пака се наоѓа замокот Печка, каде некогаш работел големиот просветен благородник Криштоф Харант од Полжице, Бездружице и господарот на Пецка. Тој беше погубен како еден од чешките лордови на Стариот градски плоштад во Прага по битката кај Белата Планина. Посветено токму на

Kryštof е лесно точено пиво со пополн вкус со содржина на алкохол од 4,5%.