Skip to content Skip to footer

VAN STEENBERGE GULDEN DRAAK SMOKED

300 ден

На залиха

Категории , , Product ID: 10862

Опис

ТЕМНО, ТЕШКО И ДИМЕНО ПИВО

Gulden Draak Smoked е направено врз основа на древната традиција на сушење на слад чиј вкус може да го најдете и во самото пиво. Употребата на димениот слад во комбинација со специјалните сладови дава спектакуларен резултат : тешко квалитетно пиво со горна ферментација и секундарна ферментација во шишето, го носи името Gulden Draak Smoked. Димениот слад во рецептот му дава на пивото кадифено мек печен вкус.

карактеристики:

боја; длабока црна
процент на алкохол: 10.5%
арома: димен сладд
вкус: димено со слатки ноти на карамела чоколадо и темни овошја
финиш: лесно, слатко и димено
идеална температура за служење 8 ° до 12 ° C

награди

  • 2021 – London Beer Competition, Smoked beer – Silver
  • 2021 – Brussel Beer Challenge, Smoked beer – Bronze
  • 2021 – World Beer Awards, Smoked beer – Silver
  • 2021 – USA Beer Ratings, Smoked beer – Bronze