Skip to content Skip to footer

BITBURGER PREMIUM PILS

108 ден

Нема на залиха

Категории , Product ID: 10647

Опис

Германскaта пивара Битбургер која е основана 1817 година и
е со преку 200 години традиција. Произведува преку 2,3 милиони
хектолитри пиво на годишно ниво и застапена е во преку 30 земји, од сега
и во Македонија.
Следејќи ја оваа долга историја на традиција, пиварницата сега е и една
од најмодерните и најзначајните германски пиварници во приватна
сопственост. Најпознатата фраза во светот на пивото во Германија, „Bitte
ein Bit“ („Едно БИТ, ве молам“), е препознатлива низ целиот свет меѓу
љубителите на Bitburger Premium Pils.