Skip to content Skip to footer

Delirium Black Barrel Aged

2.100 ден

Delirium Black 2020 е пиво одлежано во старо буре и е мешавина од Delirium Nocturnum и Delirium Christmas. Килибарното пиво созревало во дабови буриња бурбон 9 месеци

На залиха

Категорија Product ID: 11156

Опис

Delirium Black Barrel Aged

ПРОИЗВОДИТЕЛ: BROUWERIJ HUIGHE
ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО: БЕЛГИЈА
ПРОЦЕНТ НА АЛКОХОЛ: 11,5% Alc.
ВОЛУМЕН: 750 мл
ОПИС: Delirium Black 2020 е пиво одлежано во старо буре и е мешавина од Delirium Nocturnum и Delirium Christmas. Килибарното пиво созревало во дабови буриња бурбон 9 месеци. Ноти на ванила, алкохол и зачини, со вкус на карамела, бурбон ванила и ноти на бадем. Извадете го од фрижидер 15 мин пред да го послужите.