Skip to content Skip to footer

BROUCZECH LAGER

100 ден

На залиха

Категорија Product ID: 11055

Опис

Извозна верзија на Novopacké pivo Kumburák . Вистински традиционален лагер, на кој му требаат минимум 60 дена од созревањето пред да ги напушти визбите каде што пивото одлежува. Стандардна златно жолта боја за овој стил на пиво, кремаста пена која што држи доволно долго време доколку се служи прописно, Многу пријатен вкус и арома од хмељот и сладот.

земја на потекло: Чешка Република
Производител: Pivovar Nova Paka Brewery
Процент на алкоохл 5 %
стил на пиво Еуро лагер
волумен 500 мл