Skip to content Skip to footer

Brasserie de Blaugies “Blidegarian Imperial Stout”

350 ден

На залиха

Категории , Ознаки: , , Product ID: 11258

Опис

Brasserie De Blaugies

Brasserie de Blaugies - Humulus & FermentumBLIDEGARIAN IMPERIAL STOUT

ПРОИЗВОДИТЕЛ:Brasserie De Blaugies
ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО: БЕЛГИЈА
ПРОЦЕНТ НА АЛКОХОЛ:9
ВОЛУМЕН 375мл
ОПИС: ТЕМНО ПИВО ВО КОЕ СЕ ДОДАВА МАЛКУ КАФЕ НА КРАЈОТ ОД ВРИЕЊЕТО, овозможува да се издишат аромите на печените сладови. Зошто Blidegarian?: Жителите на Blaugies се нарекуваат Blidegarians.

 

Brasserie De Blaugies е семејна пиварница од Белгија која што е основана во 1988 г коиишто произведуваат 8 типови на занаетчиско пиво со голем респект кон традицијата и квалитетните состојки.