Skip to content Skip to footer

Gulden Draak Imperial Stout 75cl

900 ден

На залиха

Категории , Product ID: 10869

Опис

БОГАТО И МОЌНО ПИВО ДЛАБОК ЦРН ТРИПЛ, ПРОИЗВЕДЕНО СО ПЕЧЕН СЛАД

Типичната арома на печен вкус се добива со додавање на печен и карамелизиран слад којшто се користи исклучително за таа намена. Кога го пробувате ова специјално пиво почувстувајте силни ароми на банана и чоколадо. Секундарната ферментација во овој случај си ја заврши својата работа совршено со тоа што ги избалансира највисоките алкохоли.

ABV 12°
Стил на пиво Stout Porter 
бренд Gulden Draak 
пивара Brewery Van Steenberge 
волумен 75 цл