Skip to content Skip to footer

St Hubertus Tripel Hop Citra

270 ден

 golden blond beer with a thick white head.
The citra hop brings a full-bodied taste and floral aromas with notes of lime and grapefruit.
Its very dry and beautifully balanced taste stays for a long time in the mouth.

На залиха

Категорија Ознаки: , , , Product ID: 11224

Опис

St Hubertus Tripel Hop Citra
ПРОИЗВОДИТЕЛ St. Hubertus
ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО БЕЛГИЈА
ПРОЦЕНТ НА АЛКОХОЛ: 8,5 %
ВОЛУМЕН 330 МЛ
СТИЛ НА ПИВО TRIPLE
ОПИС:  Нов производ од оваа манастирска занаетчиска пиварница, златно жолта боја бела пена, цветни ароми и полно тело, со ноти на лајм и грејфрут.

Пивото е инспирирано од приказната за Sint Hubertus, како и од античката базилика и огромните шуми во Ардените каде што еленот е крал, а пиварите во 21виот век направија манастирско занаетчиско пиво, Во 683 г Хуберт бил Лорд, но сеуште не бил прогласен за светец, Беше млад, богат, од добро семејство и ги претпочиташе добрите работи во световниот живот отколку верските обреди. Еден ден, на празникот Рождество, излегол на лов во Ардените. Во оддалечениот дел од шумата наиде на огромен бел елен. Еленот потоа се сврте кон него…во 2018 г беше направено првото пиво во негова чест . Пиварите денес потсетуваат дека ова митско место, во подножјето на базиликата во градот Сен-Хуберт, веќе се користело за правење пиво. Овде се произведуваа одлични и скапоцени пива со трпение, страст и знаење. И бидејќи Белгијците сакаат да раскажуваат големи приказни…Во Белгија луѓето сакаат да раскажуваат одлични приказни. Кога пиварите ја замислиле идејата да земат инспирација од богатите почви на Ардените, плус древната традиција на производство на пиво и познатите легенди во регионот, имаше сосема логично да се крсти ова прекрасно занаетчиско опатско пиво „Синт Хубертус“. За ова пиво, исто така, има сè што е потребно за да стане легенда – благодарение на неговата уникатност и богатото наследство.