Skip to content Skip to footer

ROCHEFORT TRIPLE EXTRA Trappist

260 ден

After 65 years, the brothers start brewing again. The Rochefort Triple Extra is brewed in the Belgian Trappist brewery Abbaye Notre-Dame de Saint-Rémy. The special beer has been brewed since 2020 and is currently available in limited quantities.

 

 

 

На залиха

Категорија Ознаки: , , Product ID: 11213

Опис

Trappist Rochefort Triple Extra
ПРОИЗВОДИТЕЛ  Abbaye Notre-Dame de Saint-Rémy
ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО БЕЛГИЈА
ПРОЦЕНТ НА АЛККОХОЛ: 8,1 %
ВОЛУМЕН 330 МЛ
СТИЛ НА ПИВО ТРАПИСТ
ОПИС: После 65 години, братството од опатијата реши повторно да прави пиво. The Rochefort Triple Extra е произведено во Белгиската Трапистичка пиварница Abbaye Notre-Dame de Saint-Rémy. Ова специјално пиво се произведува од 2020 г и моментално е достапно во лимитирани количини.
Trappistes Rochefort е Белгиска Трапистичка пиварница која што произведува високо квалитетни пива уште од 1595. Лоцирана е во градот  Rochefort, пиварата е една од единствените 11 Трапистички пиварници во светот . што значи дека производството е строго во надлежност на монасите кои се надлежни за дистрибуцијата