Skip to content Skip to footer

Brouwerij De Brabandere „Petrus Aged Red“

290 ден

The perfect balance between 2 cuvées of Petrus, all brewed with fresh cherries

На залиха

Категорија Ознаки: , , , , Product ID: 11207

Опис

De Brabandere – Petrus Aged Red
ПРОИЗВОДИТЕЛ: BROUWERIJ DE BARABANDERE
ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО Белгија
ПРОЦЕНТ НА АЛКОХОЛ: 8,5 %
БОЈА: ЦРВЕНА
ВОЛУМЕН 330 МЛ
СТИЛ ПА ПИВО: FRUIT BEER
ОПИС PETRUS RED Е бленд на 15 % Petrus Aged Pale, кое што одлежува две години во буриња со 85 % додаток на цреши.
Brouwerij De Brabandere e Белгиска семејна пиварница која што оперира од 1894 г. Како и многу белгиски пиварници, Де Брабандере има свои корени во земјоделството. Пиварницата е основана на фарма и, и покрај неколкуте неуспеси, ова претприемничко семејство никогаш не го изгубило ентузијазмот.