Skip to content Skip to footer

GULDEN DRAAK CUVEE PRESTIGE LAPHROAIG

1.700 ден

На залиха

Категории , , Product ID: 10875

Опис

ALC. 10.5% BY VOL.

ЕКСКЛУЗИВИТЕТ ОД СЕМЕЈСТВОТО GULDEN DRAAK 

Покрај Cuvée Prestige кое што созрева во буриња Бурбон, од пиварницата си дозволија да Gulden Draak Classic да созрева во бурињата Laphroaig 8 недели. Тие доаѓаат од истоимената шкотска дестилерија за виски на островот Ислеј. Ова виски со еден слад се карактеризира со многу изразен вкус на тресет. Се подразбира дека зачадениот, целосен карактер на ова се рефлектира и во вкусот на Cuvée Prestige и на тој начин обезбедува чудна мешавина.

Beer type: Gulden Draak
Alcohol content: 10.5% Vol.
Aged in barrel: 8 weeks
Barrel type: Laphroaig whiskey barrels
Number of times used: 2
1st use: Jim Beam Bourbon
2nd use: Scottish Distillery Laphroaig

 

Овој сајт е наменет за лица над 18 години