Skip to content Skip to footer

Brouwerij Het Anker “Gouden Carolus Boscoli”

220 ден

овошно пиво за прекрасни денови, уживање на тераси со прекрасен поглед

На залиха

Категорија Ознаки: , Product ID: 11169

Опис

Brouwerij Het Anker

Проиводител: Brouwerij Het Anker
Земја на потекло Белгија
Процент на алкохол: 3,5 %
волумен 330 мл
стил на пиво овошно пиво
ОПИС: На гастрономските познавачи и кулинарите веројатно им е познат францускиот кулинарски термин  ‘coulis’. Овој гастрономски термин за сос на база на свежо овошје е основата за ова пиво со пченично але пиво збогатено со природен овошен сок. Босколи е овошно пиво за убави денови, прекрасни тераси и убав поглед.