Skip to content Skip to footer

BEVOG “NORTHERN SPOTTED OWL” IMPERIAL PALE ALE

300 ден

Нема на залиха

Категорија Product ID: 10718

Опис

Bevog Extinction Is Forever!: Northern Spotted Owl

ОПИС НА ПРОДУКТОТ
ПИВО: Extinction Is Forever!: Northern Spotted Owl
СТИЛ НА ПИВО? AMERICAN IPA
ПРОЦЕНТ НА АЛКОХОЛ: 7,8
ТИПОВИ НА ХМЕЉ: Columbus , Chinook, Mosaic, Citra , Simcoe , Centennial
ПРОИЗВОИТЕЛ: БРАУХАУС БЕВОГ
ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО АВСТРИЈА
ВОЛУМЕН 500 МЛ

Длабока портокалова боја добиена од карамелизирани сладови, со 60 ибу единица за горчина на хмељ

бувот Strix occidentalis caurina е еден од трите подвидови забележани бувови. Западна северноамериканска птица од фамилијата Strigidae, родот Strix, е средно кафеава був со средна големина, роден во северозападниот дел на Пацификот. останува загрозена поради континуираното намалување на популацијата од уништување на живеалиштата предизвикани од човекот и конкуренцијата со инвазивните видови, а нејзиниот главен конкурент е забранетиот був. Северниот забележан був беше наведен како загрозен вид според Законот за загрозени видови низ целиот опсег на северна Калифорнија, Орегон и Вашингтон од страна на Службата за риби и диви животни на Соединетите држави на 23 јуни 1990 година, наведувајќи го губењето на старото живеалиште како примарна закана. USFWS претходно го прегледа статусот на бувот во 1982, 1987 и 1989 година, но утврди дека не гарантира да биде наведена како загрозена или загрозена. Влезот во националните шуми во кој се наоѓаше северниот був беше запрен со судски налог во 1991 година.