Skip to content Skip to footer

BEVOG ” DBA HAGGER” DOUBLE BARREL AGED BARLEYWINE / 13,5% ALC.

1.000 ден

На залиха

Категории , Product ID: 10734

Опис

Brauhaus Bevog – DBA Hagger (Limited)

Оваа супер лимитирана едиција на Hagger е нова фаза од претходното класично зреење во буре. Кога беше готово пивото, се изблендира и стави повторно на зреење т.е. одлежување во свежо испразнети буруња од бурбон со што доби повеќе на вкусови и ароми. Пијалок од светска класа лимитирана серија.
Производител: Brauhaus Bevog
Стил на пиво: Barley wine barrel aged, слатко, темно, ванила
Земја на потекло: Австрија
Процент на алкохол:13.5%