Skip to content Skip to footer

Benediktiner Weissbier Naturtrüb 500мл лим

100 ден

На залиха

Опис

BENEDIKTINER WEISSBIER NATURTRÜB

e дом на Benediktiner Weissbräu GmbH и првата бенедиктинска пивара. Домот
на пивото Benediktiner е во идиличниот град Етал, во Баварија. На свеж
планински воздух, 877 метри надморска височина, бенедиктинските монаси
живеат, работеле и се молеле во опатијата Етал повеќе од 600 години. Тие
одвојуваат време да го преземат сето добро што е околу нив и имаат
најголема грижа и почит во сите нивни постапки. Нивните вредности не го
одредуваат само начинот на живот на бенедиктинските монаси: тие исто
така влијаат на нивниот стил на подготовка. Пивата се подготвуваат во
партнерство помеѓу Битбургер Пивара Груп и Бенедиктинер Вајсбрау ГмбХ.
Пивото Бенедиктинер сега се извезува во повеќе од 50 земји.