Skip to content Skip to footer

BEVOG: ЛИМЕНКИТЕ СЕ ПРЕКРАСНИ

5 ПРЕДНОСТИ ЗА ПИВОТО ВО ЛИМЕНКИ:

  • 100 % заштитени од надворешна светлина  подобра стабилност и свежина на пивото
  • од еколошки аспект   – алуминиумот 100 % може да се рециклира и е полесен за транспорт.
  • подобра заштита од кислород
  • тешко да се скрши
  • побрзо се лади

Стигмата околу лименката одамна е отстранета во светот на занаетчиското пиво. Со текот на годините, пивата во лименки беа презирани поради нивниот лош квалитет и металниот вкус. Со технолошкиот напредок и развојот на производството на квалитетни занаетчиски пива, многу се промени во употребата на лименки. По многу успешното лансирање на првото конзервирано занаетчиско пиво во 2002 година, САД го револуционизираа полето. Сега има многу занаетчиски пивари во САД кои полнат пиво во лименки и овој тренд брзо мигрираше низ целиот свет. Сигурно сте виделе дека се повеќе занаетчиски пива во денешно време се пакуваат во лименки, наспроти шишиња.

Од пиварницата Bevog навистина се возбудени за сите придобивки што ги носи лименката и затоа беше донесена одлука да се користат лименки за сите пива што ги произведуваат. Светлината е најголемиот непријател на стабилноста на пивото и лименката нуди совршена заштита, а со тоа и најдобар начин да се зачува свежината на самото пиво. Лименката има и голема додадена вредност во однос на заштитата на животната средина, бидејќи алуминиумот 100% може да се рециклира, додека тежината и големината на конзервата исто така може да ја направат многу поудобна за транспорт.

Bevog беше една од првите занаетчиски пивари во континентална Европа што ги помести границите на она што е нормално со лансирањето на производството на лименки и го понуди нивниот производ во ова интересно и напредно пакување. Од практична гледна точка, лименката е исклучително погодна за сите активности на отворено, забави и фестивали бидејќи зафаќа многу помалку простор од шишето, практично е нераскинлива и брзо се лади.

Затоа, кога го планирате претстојниот викенд, запомнете – лименка Bevog е вашиот добар избор подготвен за акција.

извор: Bevog.at