Skip to content Skip to footer

4 МЕДАЛИ НА Brasserie de Silly НА Asia Beer Challenge

Asia Beer Challenge е меѓународен натпревар за пиво што се одржува секоја година во Хонг Конг. Отворен е за пивари ширум светот и ги наградува најдобрите пива во различни категории, како што се лагери, килибарни пива, темни пива, ИПА пива, кисели пива итн.

Натпреварот е организиран од Asia Beer Guild, непрофитна организација која има за цел да го промовира занаетчиското пиво во Азија. Жирито е составено од професионалци за пиво, како што се пивари, купувачи, сомелиери и специјалисти новинари.

Brasserie de Silly освои четири медали на Asia Beer Challenge 2023 на 3 септември и тоа за:

Pink Killer – Бронзен медал Категорија овошје

Silly BIO – златен медал Меѓународен стил на Пилснер

Silly Peach – Сребрен медал Категорија овошје

Silly Scotch – категоријата златен медал Шкотски и Ирски Але

Овие медали се дополнително признание за квалитетот на пивата од Brasserie de Silly кои што може да ги набавите и во нашиот продажен пивски салон.