Skip to content Skip to footer

СОФИЈА: Balkan Beer Bash 2021

12 и 13 јуни 2021 година. Ова се крајните датуми за фестивалот за крафт пиво Balkan Beer Bash 2021 година, најголемито пивски фестивал од овој тип на Балканот.
Местото останува исто – магацинскиот простор на Деспрезент во Софија, ул. Веслец ′ ′ 81 (веднаш до централната Автобуска Станица и Царина Софија) со истата саатница на одржуивање -16 : 00 – 22 : 00 часот.
По одложениот настан од минатата година поради Ковид пандемијата, и неколкуте одложувања од оваа година, станува јасно дека летото е најсоодветната и најсигурна сезона за одржување на ваков настан. На ова, организаторите ја додаваат големата веројатност да се одржи настанот на отворено, бидејќи просторот е доволно голем и отворен.
Засега, списокот на пиварници кои се вклучени останува непроменет. Досега се потврдени најважните крафт пивари од Бугарија кој ќе бидат рамо до рамо со најзначајните пивари од Европа.
Сите купени билети ќе важат за новите датуми , а мрежната продажба на Bilet Bg / Bilet Bg ќе започне во понеделник.

Ќе биде подготвена и специјална храна со пивско мени како и закуска за вегетаријанци.

Порталот Сакампиво.мк ќе понуди можност за организирана посета на овој голем пивски настан.

Детали наскоро.

Потврдени пивари учесници:

AFBrew (Russia)
Amundsen Brewery (Norway)
Bakunin (Russia)
Bereta TM (Romania)
Brekeriet (Sweden)
Brewski (Sweden)
Brouwerij de Molen (Netherlands)
Browar PINTA (Poland)
Collective Arts Brewing (Canada)
Dogma Brewery (Serbia)
Evil Twin Brewing (NY, USA)
Freigeist Bierkultur (Germany)
Hop Hooligans (Romania)
Kabinet Brewery (Serbia)
La Pirata Brewing (Catalonia)
LERVIG (Norway)
Põhjala Brewery (Estonia)
Siren Craft Brew (UK)
Strange Brew (Greece)
To Øl (Denmark)
Uiltje Brewing Company (Netherlands)
Ζυθοποιία Αναστασίου (Greece)
Beer Bastards (Bulgaria)
Blek Pine (Bulgaria)
Бял Щърк (Bulgaria)
Cohones (Bulgaria)
Диво Пиво (Bulgaria)
Dunav (Bulgaria)
Hills (Bulgaria)
Kazan Artizan (Bulgaria)
Meltum (Bulgaria)
Metalhead (Bulgaria)
Rhombus (Bulgaria)
Трима и двама (Bulgaria)