Skip to content Skip to footer

BROUWERIJ ST BERNARDUS “ST BERNARDUS TOKYO”

210 ден

ВО 2012 Г  St. Bernardus го произведоа ова пиво по повод отварањето на првиот тематски паб во Токио. Иновативно за разлика од се што произведуваат и за прв пат во лименка

На залиха

Опис

ST BERNARDUS TOKYO ЛИМЕНКА
ПРОИЗВОДИТЕЛ: ST BERNARDUS
ЗЕМЈА НА ПОТЕКЛО БЕЛГИЈА
ПРОЦЕНТ НА АЛКОХОЛ: 6 %
ВОЛУМЕН 330 мл
СТИЛ НА ПИВО СЕЗОНСКО ПЧЕНИЧНО
ОПИС: ВО 2012 Г  St. Bernardus го произведоа ова пиво по повод отварањето на првиот тематски паб во Токио. Иновативно за разлика од се што произведуваат и за прв пат во лименка. Дизајнот на лименката е на Белгискиот уметник  Jonas Devacht инспириран од ноќниот живот во Токио и јапонските улици. На непце, ароми на цитрус со цветен мирис на камилица, овошен квасец ароми на банана и црвено јаболко.
St. Bernardus e пиварница во Вату, Белгија, Кон крајот на 19 век, антиклерикализмот во Франција ја принуди заедницата на опатија Катсберг да се пресели во селото Вату во Западна Фландрија, Белгија. Беше основана опатијата Нотр Дам де Сент Бернард, кое првично произведуваше сирење за да ги финансира активностите на опатијата. Во 1934 година, беше одлучено да се затвори белгискиот анекс и да се вратат сите монашки активности во Франција со Еварист Деконинк да ја преземе фабриката за сирење.Во 1945 г Трапистичкиот манастир Ст Сикстус престана да го продава пивото и беше постигнат договор каде монасите сами ќе си варат пиво, а пивото може да се купи само во манастирот и во придружните таверни. Тие и дадоа лиценца на фабриката за сирење и беше основана пиварницата Свети Бернард. Мајсторот за пиво од Вествлетерен, Матје Шафрански (од полско потекло) стана партнер во пиварницата и ги донесе рецептите, знаењето и видот на квасецот Сент Сикстус. Деконинк ги приготвувал и продавал пивата Трапист под лиценца пред да биде договорен нов договор во 1962 година. Од 1992 година пивата приготвувани во Вату се продаваат под брендот Сент Бернардус.