Skip to content Skip to footer

Silly Saison 75cl

600 ден

Нема на залиха

Категории , Product ID: 10563

Опис

Сезонско односно Фармерско пиво (farmhouse ale). Регионален пивски стил којс е подготвува во зимските месеци, за да ги задоволи потребите на сезонските работници кои работата на полињата во текот на летото. Пред 30 г овој стил беше речиси непознат, и го ценеа само постарите жители од тој регион во Белгиска Валонија. Денес се зголемува неговата популарност и стана доста ценето пиво. Се издвојува по неговата килибарна боја, овошна арома, кори од лимун, уникатен вкус.

Производител: Brasserie de Silly
Земја на потекло: Белгија
Алкохол: 5 %
волумен 750 мл