Skip to content Skip to footer

БЕЛГИЈА: 666 ДОБРИ ПРИЧИНИ ЗА НОВОТО Duvel 6.66%

Белгиската пивара Дувел оваа година слави 150 години и по тој повод фановите ги израдува со новата варијанта од нивниот серијал новото блонд пиво со шаволски процент на алкохол 6,66 % или како што објаснуваат од пиварата е фантастична комбинација на DUVEL и DUVEL TRIPLE HOP.

За овој Дувел се користат шест различни сорти на хмељ покрај благородните сорти се довава и популарниот Saaz  и Styrian Golding кои се основата.