Skip to content Skip to footer
Отворено: понеделник до петок од 10:00 до 18:00 часот
улица Максим Горки 25/4 1000 Скопје, Македонија
0 items - 0 ден 0

ТЕХНОЛОГИИ: ПИВОТО “Guinness “ ГО НАЈАВИ НОВОТО БЕЗАЛКОХОЛНО ПИВО

Ирскиот гигант брендот „Guiness“ стана најновавата пиварница која што на пазарот понуди своја верзија на безалкохолно пиво, откако пред извесно време го промовира најновиот производ од нивното портфолио во категоријата пивото Guinness 0.0.

Пиварата St James’s Gate зад која што стои пивото Guinness, го пушти производот во продажба на 26ти Октомври, и според постираните фотографии изгледа исто така добро и солидно како нивната алкохолна верзија со темна рубин боја и кремаста пена.

Првично ќе биде достапен само во лименки и во супермаркети, а во пабовите во доцната есен 2021 година, како и точено пиво.

извор: Beer Magazine.net