Skip to content Skip to footer
Отворено: понеделник до петок од 11:00 до 19:00 часот
улица Максим Горки 25/4 1000 Скопје, Македонија
0 items - 0 ден 0

ВО АПРИЛ BCJP ЌЕ ПРИФАТИ НОВ ПИВСКИ СТИЛ : Ukrainian Golden Ale

Здружението на граѓани „Независни пиварници од Украина“ испрати апликација за регистрација до BCJP за нивниот Украински Голден Еил. (Ukrainian Golden Ale). Оваа вест ја објави Украинската интернационална пивска судијка Lana Svitanova.

„Собравме статистички информации, спроведовме органолептичко дегустирање, лабораториски мерења, составивме сè и испративме апликација за регистрација на локалниот стил на украинскиот Голден Еил на разгледување од BJCP. Ветени повратни информации ќе добиеме во Април. Рано е да се радуваме, затоа што нема гаранции, но нема време да се расфрламе и да бидеме нервозни во исчекувањето, затоа што сепак е потребно некако неверојатно да се развлече стилот во Untappd (што е многу малку веројатно), да се состави убава и информативна страница на два јазика (идеално), инфографика, статии, колаборации, единството на украинските пивари и убедувањето од нив да го пишуваат стилот на етикетата на овој начин, еден процес на непрекината работа. Но, натпреварот Ukraine Open Beer Awards веќе го собра Украинскиот Голден Еил во посебна посебна категорија“ – вели Лана Свитанова.