Skip to content Skip to footer

The Brewers Association ГО ОБНОВИЈА ВОДИЧОТ НА ПИВСКИТЕ СТИЛОВИ ЗА 2022 Г

Пиварската Асоцијација од САД неодамна го издаде новиот водич на пивски стилови кој што се апдејтува годишно. Во новиот водич не се додадени нови стилови, но авторите направија многу измени, појаснувања и корекции во граматиката и интерпункцијата. Особено беа направени значајни промени во дефинициите за експерименталната и сезонската ИПА, Американските лагери и ИПЛ, Белгиското гузе. Бохемискиот пилснер, специјалното пиво и чили пивото. На пример во описот на експерименталната ИПА се додадени уште неколку хибридни стилови кои спаѓаат во оваа категорија, сезонските пива и сезонското ИПА сега може да бидат и со 0,5 % алкохол, наместо 3,5% како што беше претходно. поради зголемениот интерес на пиварите за пива со помала содржина на алкохол. Исто така авторите на водичот ги стандардизираа и juicy и hazy стиловите, врз основа на повратните информации добиени од судиите но и од самите пиварници.

Апдејтуваниот текст може да се погледне на овој линк  или директно од сајтот на the Brewers Association

ЗА The Brewers Association (BA)

The Brewers Association (BA)е непрофитна организација посветена на малите и независни Американски производители на пиво, нивните пива и заедница за љубителите на добро пиво. БА застапува повеќе од 5600 пиварници Независното занаетчиско пиво е симбол кој што е широко прифатен и што ги разликува пивата од малите независни занаетчиски производители. BA организира и разни настани како World Beer Cup®, Great American Beer Festival®, Craft Brewers Conference® & BrewExpo America®, SAVOR™: An American Craft Beer & Food Experience, Homebrew Con™, National Homebrew Competition и American Craft Beer Week®. И неколку публикации магазинот New Brewer® , и Brewers Publications® .како и веб сајтот  CraftBeer.com®.