Skip to content Skip to footer

WESTMALLE DUBBEL

200 ден

TRAPPIST DUBBEL DARK ALE / 330 ml / 7% abv/ BELGIUM

Нема на залиха

Категории , , Product ID: 8894

Опис

Кога Монашките заедници почнаа да произведуваат пиво (але) за пошироката јавност, тоа било обично посилно и помоќно пиво од тоа што тие го конзумирале за себе. Westmalle Dubbel е пиво со темно црвена боја, кремаста пена, мошне богат и полн вкус. Се карактеризира со хербални и овошни ароми, и пријатна горчина во финишот. Се служи на температура од 10–12°C. Се произведува во Трапистичката Опатија во близина на Антверпен Trappist Abbey of Westmalle повеќе од 150 години. Во 1865 година Трапистичките монаси од Вестмале започнаа да го куваат темното пиво кое што беше дополнување на нивното трпезно трапист пиво. Тие го надградија рецептот во 1926 година додавајќи му нови состојки со цел да добијат ново и посилно пиво и до денешен ден овој рецепт е основа за Westmalle Dubbel Пивото.

профил на пиво
Стил на пиво: Трапист дарк але
Волумен: 330 мл
Алкохол: 7%
Производител: Brewery Der Trappisten Van Westmalle
Земја на потекло Белгија