Skip to content Skip to footer

TEKTONIC MITZI SESSION IPA

210 ден

Нема на залиха

Категорија Product ID: 9977

Опис

Тешко е да се каже дека е обилно, но е со полно тело и исклучително ароматично, што е очекувано за овој стил на пиво.
MITZI Session IPA е светлo, малку матнo пиво, млечно-лимонска боја која нè разгалува со нежните вкусови на сладот, ароми на тропско овошје, слатки цитруси и кајсии, а во позадина се чувствува малку пикантност од пиперка и смрека. Мирисите се доста слични, повторно се издвојува тропското овошје кое убаво е надополнето со аромите на зрели портокали и мандарини. Горчината е умерена и пријатна, а ниското ниво на алкохол (4,5%) гарантира дека можеме да испиеме барем уште едно. 

  • Стил: Session IPA
  • Држава: Словенија
  • Производител: Tektonik
  • Боја: svetlo
  • Амбалажа: стакло
  • Алкохол: 4,5%
  • Волумен: 0,50l