Skip to content Skip to footer

Scotch Silly Barrel Aged Bordeaux

750 ден

SCOTCH STYLE / 750 ml / 9 % /BE

Нема на залиха

Категории , Product ID: 9801

Опис

Земја: Белгија
Производител: Brasserie de Silly
Стил: Ales/Bitters
Подкатегорија: Scotch Ale
Амбалажа: Bottle
ABV: 9%
Волумен: 750ml
______________________________________________________________
Векови наназад на Западната страна на Валонија, големите фарми во областа Hainaut одгледувале јачмен и хмељ, Сите тие вареа и свое пиво. Денес одгледувањето на хмељ исчезна, и активностите околу производството на пиво станаа независни и до ден денес. Brasserieшто на Француски значи пивара, а de Silly e совршен пример за оваа еволуција. Сили е многу мало село кое што живее од земјоделството и кое што своето име го добило по малиот поток кој што минувал низ селото. Се наоѓа на автопатот помешу Брисел (Белгија) и Лил (Франција) на околу 25 мили југозападно од Брисел. Колку само да добиете идеја за какво село станува збор уште пред речси еден век во истото постоеле 3 пивари и 29 пабови, за село од само 2000 жители.