Skip to content Skip to footer

AECHT SCHLENKERLA RAUCHBIER URBOCK

180 ден

URBOCK / 500 ml / 6.5 % alc /  GERMANY

„Пиво кое што ќе ве загрее. Се произведува во лето, за да се конзумира на есен“

Нема на залиха

Категории , , Product ID: 2998

Опис

Есента во Германија се пие Bock пиво и е вистинско време за Шленкерла. Според старата традиција во месец Мај почнува да се произведува Оригиналниот Шленкерла Урбок. После варењето во класичните бакарни казани, одлежува во античките карпести подруми под Стефансберг (кои се дел од тунелскиот систем на Бамберг) стар повеќе од 700 години. Бидејќи температурата таму е константна на околу 8 ° C тие често се користат од страна на пиварите од Бамберг со векови за да ги созреат и одлежат своите пива. Се флашира директно од бурињата и од пабот во пиварницата. Слично но малку покомлексно од класичниот Марзен.

Urbock се смета за специјалитет на пиварата,

„Откријте го специјалитетот на една од најстарите Германски историски пивари“

КАРАКТЕРИСТИКИ:
Волумен: 500мл
Процент на алкохол: 6,5%
Стил на пиво: Amber lager Rauchbier
Земја на потекло: Германија
Производител:  Brauerei Heller