Skip to content Skip to footer

AECHT SCHLENKERLA RAUCHBIER MÄRZEN

150 ден

BOCK / RAUCHBIER / 500 ml / 5.1% / GERMANY

Специјалитетот од Бамберг темното димено пиво

Нема на залиха

Опис

Специјалитетот на Бамберг. Tемно димено пиво со метод на долна ферментација, варено со оригиналниот Шленкерла димен слад и флаширано по стар традиционален метод, директно од дабово буре во нивната историска пивска таверна. Речиси цела година пивото се чува во дабови буриња кои се сместени во самата таверна, но и во околината на Бамберг,

Волумен: 500мл
Процент на алкохол 5,1%
Тип на пиво: Rauchbier, Bock