Опис
Пивото од типот Марзен познато по својата карактеристична килибарна боја. Добиено со примарна ферментација, овозможува пријатен и взаемно урамнотежен вкус на слад и хмељ.
Се препорачува да се конзумира на температура помеѓу 6 и 8˚С.
Наименување | Темно пиво |
Состојки | вода, слад од јачмен, пченка и хмељ |
Тежина | 330 мл |
Земја на потекло: | Италија |
Пакување: | Стаклено шише |
Начин на чување | Да се чува на суво, ладно и темно место |
Рок на траење | Испечатен на амбалажата |
Алергени | Состојки кои можат да предизвикаат алергиска реакција и нетолерантност: слад од јачмен |
Боја | Килибар |
Тело | Округло |
Горчина | Умерена |
Екстракт | 11,8 ˖/˗0,4 |
Алкохол (%) | 5,0 ˖/˗0,5 |