Skip to content Skip to footer

Liefmans Goudenband

250 ден

Dark Belgian Beer / 330 мл / 8% /BELGIUM

Нема на залиха

Опис

ПРОФИЛ НА ПИВО

Производител: Liefmans Brewery
Земја на потекло: Белгија
Процент на алкохол: 8%
Волумен 330мл
Liefmans Goudenband е едно од најуникатните темни пива во светот. Првобитно се викаше железна арка, повикувајќи се на железните прстени околу бурињата за пиво. Кога беше преименувано во Liefmans Goudenband доби плутена тапа од шампањ во верзиите од 375 мл и 750 мл. Се произведува во отворени садови за ферментација, по што созрева во подрумите од 4 до 12 месеци. Потоа зрелото пиво се меша со младо пиво за да започне ферментацијата. Liefmans Goudenband е исто како и виното, се подобрува во текот на годините. Дури и по 10 годинни колку што му е забележан рокот на траење, сеуште го има истиот вкус и свежина. на вкус доминираат аромите на карамела, јаболко, цреши и сладот. Во финишот се чувствуваат ореви и суво овошје.