Skip to content Skip to footer

LEFFE BLONDE

150 ден

Belgian abbey style Blonde / 330 ml /  6,5 % alc / BELGIUM

Нема на залиха

Категории , , , Product ID: 8902

Опис

Leffe Blond е второто пиво после неговиот темен брат. По затварањето на вратите на манастирот во 1809 г никој не се надеваше дека повторно ќе почне да се произведува овде пиво. Главниот Отец Нис кој беше најзагреан за развој на пиварата го враќа главниот монах кој што го правеше пивото и така повторно се врати Лефе Блонд, пивото кое што повторно ја здогледа светлината на денот. Лефе Блонд е елегантно и нежно пиво, со слаба овошна нота, зачини, мед. Се смета за едно од најценетите и најдобри Белгиски Пеил Еил стилови на пиво со елегантна горчина, прекрасна златно жолта боја,

ПРОФИЛ НА ПИВО

Стил на пиво: Blond beer Pale Ale
Производител: Abbaye de Leffe, AB InBev
Алкохол: 6,5 %
Волумен 330 мл
Се служи на температура од  5-6°C