Skip to content Skip to footer

LA GUILLOTINE

250 ден

GOLDEN STRONG ALE / 330 ml /8,5 % 

Нема на залиха

Категории , , , Product ID: 8804

Опис

ПРОФИЛ НА ПИВО:

ПРОИЗВОДИТЕЛ: Huyghe
Земја на потекло: Белгија
Боја: Златно Жолта ЕБЦ: 10
Комплексна арома со цитрусни мириси
Горчина (IBU) 39)
Прилично слатко пиво поради неговата јачина на алкохол. Интензивен вкус и висока горчина
Добитник на Бронзена медала во 2020 година на THE INTERNATIONAL BEER CHALLENGE 2020, BRUSSELS BEER CHALLENGE 2019 и сребрена во 2018, 2018 MEININGER’S INTERNATIONAL CRAFT BEER AWARDS,


BREWERY HUYGHE e уште една семејна пивара со традиција од Белгија. Денес со нејзе раководи четвртата генерација и е една од најголемите семејни пиварници во Белгија. Сите пива се дар од природата за човештвото. и имаат морална обврска не само да бидат благодарни туку и постојано размислуваат да делуваат на оддржлив начин, со деловни активности со најголема грижа за луѓето и животната средина. Со векови се грижат за традицијата лоцирана во градчето Appelhoek  во Melle, Првите евиденции за производство на пиво датираат од 1654 г а во 1904 г Léon Huyghe  започна да работи во пиварата. Во 1925 г му се придружува и неговиот син Алберт и официјално се преименува во  Brewery L. Huyghe.. Денес со нејзе раководи Alain De Laet од четвртата генерација