Skip to content Skip to footer

KOZEL DARK

80 ден

DARK LAGER / 500 ml / 3,8 % / CZECH REPUBLIC

Нема на залиха

Категорија Product ID: 9502

Опис

Темното пиво на Великопоповичкиот Козел се прозиведува од специјални темни сладови, што е причина за неговата темна и густа пена за разлика од другите темни пива. Има вкус на карамела и пријатна горчина на хмељ. Козел е едно од најценетите темни Чешки пива и има освоено осум награди за категорија на „најдобро темно пиво на годината“

Волумен: 500 мл
Алкохол: 3,6 %
стил на пиво: dark lager (dark lager)
Горчина:
14.0 EBU
Производител: Velké Popovice Brewery