Опис
ПРОФИЛ:
КАЛОРИИ 64 kcal / 100 ml
Освен чистата изворска вода која што е главна состојка на пивото, изборот на јачмен е најважната суровина. Јачменот мора да ‘рти пет дена во сладарата Бојата на сладот се одредува според температурана на пивото. Duvel ја добива својата типична горчина со додавање на разни сорти на ароматичен Словенски и Чешки хмељ. Пивото користи и сопствена култура на квасец уште од 1920 година култивирана од основачот Алберт Муртгат. По завршувањетп на првата ферментација и флаширањето, пивото се изложува на дополнителна ферментација и одлежување во визби на собна температура до 2 недели. Потоа се пренесува во постудени визби каде што продолжува да зрее и се стабилизира уште шест недели. Овој екстра долг период на созревање е единствен и придонесува за рафинираниот и чист вкус на пивото Дувел. Благодарение на неговата висока содржина на алкохол од 8,5 % огромна и стабилна пена, Дувел силно се издвиојува од другите Белгиски пива.Се произведува од 1871 година базирано на респект на семејството и традицијата.