Skip to content Skip to footer

DELIRIUM NOCTURNUM

250 ден

DARK STRONG ALE / 330ml / 8.5 % alc

Нема на залиха

Категории , Product ID: 8812

Опис

ПРОФИЛ НА ПИВО  DELIRIUM NOCTURNUM

Производител: Brasserie Huyghe
Земја на потекло: Белгија
Процент на алкохол 8,5 %
Волумен 330 мл
Костенлива боја, густа богата пена богат и полн вкус, ароми на шумски плодови, чоколаден слад, ликер, карамела. На моменти потсетува и на виното Порто.


DELIRIUM NOCTURNUM прв пат е креирано во 1999 година по повод 10 годишнината од неговата постара сестра.