Skip to content Skip to footer

BUDWEISER BUDVAR ORIGINAL

49 ден

LAGER / 500 ml /5% alc / CZECH REPUBLIC

„Кога вештите мајстори на пивото си играат со состојките добивате пиво кое што е ценето и признато во цел свет и е гордоста на Чешка“

Out of stock

Categories: , Product ID: 2804

Опис

Традиционално Чешко пиво, гордоста на Чешка Република. Локален традиционален хмељ, вода од длабоките бунари од пиварата во длабочина од 300 метри, Моравски слад, уникатна вештина на старите мајстори на пивото, и долго зреење во подрумите. Лагер кој што и дава добра репутација на државата во целиот свет кога станува збор за лагер пивата.

КАРАКТЕРИСТИКИ:

Волумен: 330 мл
Алкохол: 5%
Горчина: 22 единици
Боја EBC>10