Skip to content Skip to footer

BUD

110 ден

PALE LAGER/ 330 ml/ 5% alc /USA
As the world’s best-selling beer, Bud is truly the king of beers. Light, bright and refreshing, this lager brewed with rice and barley is a true classic.

Нема на залиха

Категории , , Product ID: 9076

Опис

Кралот на пивата и најпродаваното лагер пиво во светот. Легално се произведува од 1876 година кога основачот Adolphus Busch дојде во Америка од Германија во 1857 година, со цел неговиот да го реализира неговиот сон. По завршувањето на Граѓанската војна во САД се вклучува во бизнис секторот со големи идеи и планови. Во 1879 година компанијата официјално го менува името во Anheuser-Busch Brewing Association. Пред појавата на пивото Bud во Америка се пиеле тешки и темни але пива, а летата беа совршени за лесни пива. Многу бргу пивото Budweiser  стана популарно не само во Сент Луис, туку и во цела Америка, па и во светот. Користи јачмен од локални фармери од Америка, со постојано вложување во иновации.

Карактеристики:

Стил на пиво: Pale Lager
Волумен: 330 ml
Алкохол: 5%
Земја на потекло: САД
Боја: златно жолта
Визуелна појава: светло жолта боја, стабилна пена, умерена карбонизација
Арома: Лесни ноти на слад, цитрусна арома, хербални ноти
од хмељот
Вкус: Остар, свеж, цитрус, хербални ноти, чист слад