Skip to content Skip to footer

BRUSSELS BEER PROJECT DELTA IPA

250 ден

INDIA PALE ALE / 6 % / 330 ml BELGIUM

Нема на залиха

Категорија Product ID: 10172

Опис

DELTA IPA – го нуди тропскиот поглед на Брисел, со ароматични хмељови и избалансирана горчина. Можеби не е најдоброто Белгиско занаетчиско пиво, но е првото кое што почнале да го произведуваат во пиварата во 2013 г кога ИПА стилот сеуште не беше толку познат и популарен во Белгија.
ALC : 6% – IBU: 45 – EBC: 18 – Style: Belgian IPA – Release: 2013
BRUSSELS BEER PROJECT
Двајца млади ентузијасти Оливер и Себастијан си земаа за цел една мисија со која што ќе ја размрдаат малку Белгиската пивска сцена со нови необични пива и стилови. Проектот започна од 2013 година во срцето на Брисел веднаш до Големиот плоштад. Го започна проектот со овие зборови: „Welcome to Brussels, the center of the Belgian beer tradition! A fine tradition, but one that we want to shake up a bit… We stand for innovation, new ideas and collaboration. Beer brings people together and we want to collaborate as much as possible“.
Во нивниот паб во Брисел на секои 10 дена имаат по некое ново пиво од кои 15 се на точење. Денес истиот концепт е проширен во Париз и во Токио. Оливер и Себастијан прв пат се запознале во Канада во 2004 г, и по многуте патувања од Лондон до Њујорк, во 2011 започнале со гаражно производство на пиво, за да две години подоцна почнат и со проектот Brussels Beer Project, со цел да бидат иновативни, колаборативни и да дадат нови перскепктиви на пивото.