Skip to content Skip to footer

BALADIN SUZY DRY FRUIT BEER

750 ден

FRUIT BEER / 750 ml / 6 % ITALY

На залиха

Опис

Alcohol: 6%
Degree Plato: 14,5
Color (EBC): 8
Degree of Bitterness (IBU): 8-10
Service Temperature : 10-12 °C’

Производител: Birra Baladin

Состојки: вода, јачменов слад, пире од сливи, пчениченслад, пченица, рж, хељда, грозје, хмељ микс од зачини. Деликатна киселост, лесна за пиење и покрај висиот процент на алкохол, одличен аперитив,