Skip to content Skip to footer

BALADIN ROCK’N’ROLL CAN

210 ден

AMERICAN PALE ALE / 7,5 % / 330 ml / ITALY

Нема на залиха

Опис

Производител: Birra Baladin
Стил на пиво: American Pale Ale
Процент на алкохол: 7,5 %
волумен 330 мл
Земја на потекло Италија

Кога ќе помислите на Рокенрол прво нешто што ви доаѓа на ум е Woodstock островот на музиката низ кој поминале од Стонси до Елвис, од Пети Смит до THE WHO, U2, THE CLASH. Посветено на 100 тиот број на магазинот RockNRoll на Италијанскиот пазар. Луто и остро и доста зачинето пиво токму како што е и рокенрол музиката.

98.97% ITALIAN CRAFT BEER

Baladin е насочена секогаш кон поддршка на Италијанскиот земјоделски сектор is и неговите производи. Rock’n’Roll е направено со:

  • Вода од Алпите
  • Јачменов слад од полињата од Италија
  • Хмељ од сопстевн насад од Пиоцо, Пеидмонт Италија
  • Квасец одгледуван во пиварата во Пииоцо

Не-Италијански состојки

  • Хмељ 0.95% – САД
  • Зачини (pepper) 0.08% – Индиа и Бразил