Skip to content Skip to footer

ASAHI SUPER DRY

110 ден

PILSNER / 330 ml/ 5% alc / JAPAN

„Јапонско Премиум пиво број 1“

In stock

Опис

Asahi Super Dry е најпопуларното пиво во Јапонија, произведено од Asahi Breweries Ltd, водечка компанија во Јапонија за производство на пиво и безалкохолни пијалоци. со седиште во Токио. Asahi или „Утринско Сонце“е основана во Осака како компанија за пиво Осака. Во 1987 г го претставија брендот Asahi Super Dryкој за кратко време стана еден од најпопуларните пивски брендови во оваа земја.

Review: Bottle of Asahi Super Dry: ABV: 5%