Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Отворено: понеделник до петок од 12:00 до 20:00 часот
улица Максим Горки 25/4 1000 Скопје, Македонија
0 items - 0 ден 0

ПИВСКИ ТУРИЗАМ: VOREIA, SERRES-GREECE ГОЛЕМИ ПИВА КОИ ВИ ЈА ВРАЌААТ НАСМЕВКАТА НА ЛИЦЕТО

По долго убедување, но и конзумирање на нивните пива, ете конечно се одлучив и на оваа кратка пивска авантура во посета на микропиварата од Сер, Voreia. Се наоѓа во Севернито дел од Грција, односно на 60 км од Солун и веднаш се наоѓа на самиот пат. Voreia во превод значи  „Север“ oд каде што доаѓавме…

ПИВСКИ ТУРИЗАМ: ВО ПОСЕТА НА MAISTER BREWERY, КАМНИК СЛОВЕНИЈА

Порталот Сакампиво.мк продолжува со серијалот на пивскиот туризам. Овој пат бевме во посета на пиварата Maister Brewery во градчето Камник, во непосредна близина на Љубљана,Словенија каде што главен мајстор пивар е нашиот пријател Дејан Коларовски од Струмица Еден мал вовед во пивската сцена во Словенија. Од 2009 година движењето и трендот на крафт пивската сцена во Словенија…