КОРИСНИ ЛИНКОВИ И ПРИЈАТЕЛИ

ПРИЈАТЕЛИ- без кои оваа страница не би постоела, голема благодарност до сите за несебичната поддршка, мотивација.

НЕОТЕЛ телекомуникациски оператор нуди широк спектар на услуги од областа на широкопојасен интернет пристап, телефонија, изнајмени линии, хостирање и колокација на опрема

SLOW FOOD MACEDONIA 

Слоу Фуд (Slow Food) е меѓународна, не-профитна организација со членови и подржувачи насекаде во светот, кои го поврзуваат задоволството и добрата храна со обврската кон нивната заедница и животната средина. Промовирана како алтернатива на брзата храна, Слоу Фуд настојува да ги заштити од исчезнување традиционалната и регионалните кујни, да го поттикне земјоделството со растенија, семиња и добиток карактеристични за локалниот екосистем и производство на храна чија технологија е базирана на знаењето на локалното население. Своите цели за одржлива храна и промоција на локалните мали производители се обидува да ги реализира преку агенда, насочена против глобализација на земјоделсвото и гастрономијата.

ПИВОДРОМ:

продавница за суровини и опрема за домашно пиво и крафт пиво он лајн


FARMAHEM 

ФАРМАХЕМ е приватна компанија со 30-годишно искуство во областа на трговија со лабораториска опрема и еколошки консалтинг. Понудата опфаќа богато портфолио на лабораториска опрема и инструменти, од основна лабораториска опрема до најсофистицирани аналитички инструменти, реагенси и потрошен лабораториски материјал, средства за дезинфекција и чистење, култури и адитиви за прехранбената индустрија, громобрани, лекови и многу повеќе.

КИНОТЕКА НА МАКЕДОНИЈА

Во галеријата на Кинотека на Македонија се организираа два прекрасни пивски салони со трибина и филмски проекции.  


СТАРОГРАДСКО ПИВО (STAROGRADSKO)

Староградско пиео е пиво на компанијата „КОДИНГ ДОО” која што е производител на Ггорска вода – ПРВА МИНИ БУТИК ПИВАРНИЦА ВО МАКЕДОНИЈА. Моментално произведуваат три типа на пиво премиум, црвено и црно.


НАШЕ МАКЕДОНСКО ПИВО

ПИВО НА КОМПАНИЈАТА „КОЖУВЧАНКА ДОО“ . премиум пиво по наш вкус!  Совршен спој на оргинален рецепт и квалитет. Моментално во производство имаат два вида на пиво Наше Македонско пиво и ладно нефилтрирано пиво ЛАЈФЕР.

ТЕМОВ КРАФТ ПИВАРНИЦА (TEMOV CRAFT BREWERY)

Првата крафт пивара и пивница во Македонија во срцето на старата скопска чаршија. Пивара Темов моментално произведува неколку видови на пиво РИС премиум пилс, пченично пиво, Големата ИПА. Мрак портер пиво.

ДОМАШНО ПИВАРСТВО СКОПЈЕ ЗДРУЖЕНИЕ НА ГРАЃАНИ ЗА ДОМАШНО ПИВАРСТВО 


АРТ КАФЕ „КАШМИР“

Местото каде што се случи првиот Крафтинг пивски салон во 2017 г. Денес се исто така увозници и на српската крафт пивара ДОГМА од Белград.

WOODSTOCK BEER BAR 

Woodstock Craft Beer & Rock Bar е посветен на развивање на пивската и rock & roll култура во Македонија. Официјални увозниси се на чешките крафт пива ан LOBKOWITZ и на унгарските крафт пива MONYO.


BREWDOG MACEDONIA 

Официјалните дистрибутери на Шкотската крафт пивара BrewDog


CELIA MK 

Официјални увозници на чешкото премиум безглутенско пиво за Македонија


Bottega del vino – Боттега дел вино

Специјализирана продавница за алкохол но и увозници на пивските брендови MALASTRANA, BENEDIKTINER и KOSTRITZER


GLOBAL TAXI

ВИНАРИЈА ПОПОВ


ПИВАРА СКОПЈЕ

ПРИЛЕПСКА ПИВАРНИЦА


КОРИСНИ ЛИНКОВИ 

______________________________________________________________________________

RАTE BEER – ценет и познат сајт за сите љубители на пивото форум  како и адресар на најдобрите локации на барови, продавници во светот каде што ќе може да најдете квалитетно и добро пиво.